Miodrag Kostić

CEO MK Group

Miodrag KostićMiodrag Kostić, predsednik MK Group, rođen je 25. avgusta 1959. godine. Akademsko zvanje stekao je na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu, smeru Informacione tehnologije 1983. godine. Tada počinje njegova poslovna priča koja već punih 30 godina pamti i beleži velike uspehe u svetu privatnog preduzetništva.

Kao osoba koja je na čelu najveće vertiklano integrisane poljoprivredne kompanije u celoj Evropi i sa ozbiljnim planovima za dalje proširenje na druga tržišta (Rusije, Belorusije, Kazahstana i Sudana), Miodrag Kostić je jedan od najvećih stručnjaka i poznavaoca funkcionisanja šećerne industrije i agrobiznisa, a njegov doprinos domaćoj poljoprivrednoj industriji je u tom pogledu neosporan.

Poslovni sistem koji je nastao 1983. godine kao mala privatna firma za trgovinu, uvoz-izvoz i proizvodnju, danas broji 35 preduzeća i zapošljava oko 4.500 radnika u Srbiji i Ukrajini i spada  među one koji čine okosnicu domaće privrede i njenog razvoja. Istinskim zalaganjem, uz neosporno znanje i konstantnim ulaganjem u razvoj svih oblasti poljoprivredne proizvodnje, trgovine, bankarstva, brokerskih investicija i konsaltinga, 1995. godine sve kompanije ujedinjuju se u jednu, pod nazivom MK Group. Uspešno funkcionisanje kompanija koje nalaze u sastavu MK Group čini Miodraga Kostića vodećim privrednikom u našoj zemlji, kao i u čitavom regionu Istočne Evrope, sa poslovnim renomeom koji je odavno prevazišao okvire domaćeg poslovanja.

U vlasništvu sistema MK Group nalaze se i više od deset poljoprivrednih kompanija (preduzeća) trgovinskih, skladišnih i fabričkih kompleksa. Uspešnom timu MK Group 2007. godine pridružuje se i Granexport, preduzeće koje se bavi trgovinom kukuruza i ostalih žitarica i proizvodnjom i prodajom kukuruzno-mlinskih proizvoda.

Velika strast ka novim poslovnim izazovima i hrabrost da se uđe u drugu industriju bitan je faktor poslovnog uspeha Miodraga Kostića. Upravo jedno od takvih poslovnih poduhvata bilo je i ulaganje u hotelski i apartmanski kompleks na Kopaoniku i osnivanje nove kompanije, MK Mountain Resort, pod čijim se okriljem nalaze hoteli Grand i Angella kao i apartmansko naselje Konaci "Sunčani Vrhovi". Ova investicija se pokazala kao veoma uspešna, a osim turizma, nove investicije usmerene su na razvoj obnovljivih izvora energije, gde će MK Fintel Wind kao svoju osnovnu delatnost imati proizvodnju "zelene" električne energije, sa opredeljenošću na energiju vetra. U sastav MK Group, sredinom novembra 2011. godine, ulazi domaća kompanija Carnex, vodeća kompanija na teritoriji Srbije u oblasti proizvodnje mesa i prerađevina od mesa.

MK Group se uvek trudi da svojim primerom apeluje i na druge kompanije da minimalnim investicijama u društveni prosperitet, maksimalno utiču na poboljšanje životnog standarda i budućnosti Srbije. Tokom 2013. godine osnovana je Zadužbina porodice Kostić, koja je postala Rodtiljska kuća u organizaciji NURDOR i „Instituta za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine“, ali i izgrađena je kuće za mlade u SOS Dečijem selu u Kraljevu, krajem 2012. godine.

Širok opseg poslovnih aktivnosti i interesovanja, kao i uspeh u svakom segmentu poslovanja zaslužni su za to što je Miodrag Kostić, dobitnik priznanja "Poslovni čovek godine", "Najuspešniji čovek Vojvodine", "Najuspešniji privrednik", "Najbolji menadžer Jugoistočne Evrope 2011", zatim dobitnik nagrada "Zlatni dinar cara Dušana - kompanija decenije", "Beogradski pobednik", "Biznis partner godine", ali i mnogih drugih. Priznanja nisu zaobišla ni kompaniju na čijem je čelu i koja je u više navrata proglašavana najuspešnijom kompanijom u Srbiji i regionu.

Za poslovni i profesionalni razvoj, jedne svestrane ličnosti kao što je Miodrag Kostić, ne postoje granice. Svoje znanje i sposobnosti dokazao je i učešćem u radu upravnih odbora najvećih i najuspešnijih banaka u Srbiji, i najpoznatije brokerske kuće na ovim prostorima. Trenutno je predsednik Upravnog odbora AIK banke, Udruženja poslodavaca "Poslodavac", "Privrednik", predsednik "Srpsko - beloruskog poslovnog saveta" i član brojnih domaćih i međunarodnih poslovnih udruženja.

Aktuelno iz Granexporta

  • 01.07.2015.
    Firma Granexport doo iz Pančeva objavljuje javni poziv za izbor dobavljača potrošnog materijala i rezervnih delova, za potrebe tehničke službe.
    Pročitajte više
Ostale vesti