Kukuruzno brašno

Kukuruzno brašno se koristi  neposredno u ishrani ljudi i kao sirovina u prehrambenoj i konditorskoj industriji.

Dobija se mlevenjem prethodno isklicanog genetski nemodifikovanog kukuruza, pri čemu  granulacija samlevenog endosperma iznosi do 355 mikrona.

Po zahtevu kupca kukuruzno brašno se može isporučivati i u natron vrećama od 25 i 50kg.

Rok trajanja za kukuruzno brašno je 12 meseci. 

Fizičko - hemijski sastav (izražen u %)

Parametar

Vrednost

Vlaga

max 15

Masti

max 3

Stepen kiselosti

max 4

Sadržaj pepela nerastvorljivog u HCl

max 0,05

 

Parametar

Vrednost

Energetska vrednost 100 g

1477KJ/348 kcal

Sadržaj zasićenih masnih kiselina

0.21

Sadržaj ugljenih hidrata

77.68

Sadržaj šećera

1.36

Sadržaj proteina

5.09

Sadržaj soli(Na *2,5)

<0.0025

Sadržaj dijetetskih vlakana

2.02

 

Alergen info: Proizvod može da sadrži tragove glutena i soje.

 

Aktuelno iz Granexporta

Ostale vesti