Kukuruzno brašno

Kukuruzno brašno se koristi neposredno u ishrani ljudi i kao sirovina u prehrambenoj i konditorskoj industriji.

Dobija se mlevenjem prethodno isklicanog genetski nemodifikovanog kukuruza, pri čemu granulacija samlevenog endosperma iznosi do 355 mikrona.

Po zahtevu kupca kukuruzno brašno se može isporučivati i u natron vrećama u količini od 25 kg ili 50 kg.

Rok trajanja za kukuruzno brašno je 12 meseci.

Fizičko - hemijski sastav

Parametar

Vrednost

Vlaga

max. 15%

Masti

max. 3%

Stepen kiselosti

max. 4%

Sadržaj pepela nerastvorljivog u HCl

max. 0,05%

 

Parametar

Vrednost na 100 g

Energetska vrednost

1.423 KJ / 336 kcal

Sadržaj zasićenih masnih kiselina

0,3 g

Sadržaj ugljenih hidrata

72,91 g

Sadržaj šećera

1,36 g

Sadržaj proteina

5,07 g

Sadržaj soli (Na*2,5)

< 0,1 g

Sadržaj dijetetskih vlakana

7,1 g

 

Alergen info: Proizvod može da sadrži tragove glutena i soje.

 

Aktuelno iz Granexporta

  • 06.07.2021.

    Granexport je dobitnik tri velike zlatne medalje na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede


    Pročitajte više
  • 25.09.2020.

    Granexport je dobitnik tri velike zlatne medalje na 87. Međunarodnom sajmu poljoprivrede


    Pročitajte više
Ostale vesti