Kukuruzni griz

Kukuruzni griz se koristi  neposredno u ishrani ljudi i kao sirovina u prehrambenoj, konditorskoj i pivarskoj industriji.

Proizvodi se od  odabranih sorti  genetski nemodifikovanog, kukuruza iz koga su prethodno odstranjeni klica i omotač zrna.

Kukuruzni griz je proizvod čvrste konzistencije, boje, mirisa i ukusa karakterističnih za sirovinu od koje se proizvodi.

Sadržaj masti u kukuruznom grizu namenjenom pivarskoj industriji je manji od 1% dok ekstrakt na s.m. iznosi min. 87%. 

Granulacija kukuruznog griza iznosi od 250 – 1250 mikrona,a može se uskladivati  prema zahtevima kupca.

Po zahtevu kupca griz se može isporučivati  u natron vrećama od 25 kg I  50kg, kao i u rasutom (rinfuznom) stanju.

Rok trajanja za kukuruzni griz je 12 meseci.

 

 Fizičko - hemijski sastav (izražen u %):

Parametar

Vrednost

Vlaga

max 15

Masti

max 1,5

Stepen kiselosti

max 3

Sadržaj pepela nerastvorljivog u HCl

max 0,05

          

 

Parametar

Vrednost

Energetska vrednost 100 g

1467KJ/346 kcal

Sadržaj zasićenih masnih kiselina

0,22

Sadržaj ugljenih hidrata

74.21

Sadržaj šećera

1.61

Sadržaj proteina

7.03

Sadržaj soli(Na *2,5)

<0,0025

Sadržaj dijetetskih vlakana

4.18

 

Alergen info: Proizvod može da sadrži tragove glutena i soje.

 

 

Aktuelno iz Granexporta

Ostale vesti