Kukuruzni griz

Kukuruzni griz se koristi neposredno u ishrani ljudi i kao sirovina u prehrambenoj, konditorskoj i pivarskoj industriji.

Proizvodi se od odabranih sorti genetski nemodifikovanog kukuruza iz koga su prethodno odstranjeni klica i omotač zrna.

Kukuruzni griz je proizvod čvrste konzistencije, boje, mirisa i ukusa karakterističnih za sirovinu od koje se proizvodi.

Sadržaj masti u kukuruznom grizu namenjenom pivarskoj industriji je manji od 1% dok ekstrakt na s.m. iznosi min. 87%.

Granulacija kukuruznog griza iznosi od 250 – 1250 mikrona, a može se uskladivati prema zahtevima kupca.

Po zahtevu kupca griz se može isporučivati u natron vrećama u količini od 25 kg ili 50 kg, kao i u rasutom (rinfuznom) stanju.

Rok trajanja za kukuruzni griz je 12 meseci.

Fizičko - hemijski sastav

Parametar

Vrednost

Vlaga

max. 15%

Masti

max. 1,5%

Stepen kiselosti

max. 3%

Sadržaj pepela nerastvorljivog u HCl

max. 0,05%

 

Parametar

Vrednost na 100 g

Energetska vrednost

1.463 KJ / 345 kcal

Sadržaj zasićenih masnih kiselina

0,4 g

Sadržaj ugljenih hidrata

75,15 g

Sadržaj šećera

1,84 g

Sadržaj proteina

7,02 g

Sadržaj soli (Na*2,5)

< 0,1 g

Sadržaj dijetetskih vlakana

3,2 g

 

Alergen info: Proizvod može da sadrži tragove glutena i soje.

 

Aktuelno iz Granexporta

  • 25.09.2020.

    Granexport je dobitnik tri velike zlatne medalje na 87. Međunarodnom sajmu poljoprivrede


    Pročitajte više
Ostale vesti